PGD Cerkno smo tudi letos v sodelovanju z društvi GZ Cerkno na katerih teritoriju poteka trasa vsakoletnih taktičnih vaj organizirali že sedme vaje. Letošnje vaje so potekale prvo soboto (5.10.2019) v mesecu oktobru, ki je vsem poznan tudi kot mesec požarne varnosti.

Vsako leto poskrbimo za tematike, katerim se morebiti med leti vsi premalo posvečamo. Vaj se je udeležilo 8 ekip iz GZ Cerkno ter ekipa PGD Žiri, katere smo povabili kot pobrateno društvo.
Tokratne vaje so temeljile na temah kot so kletni požari, nadtlačno prezračevanje objektov, hujše krvavitve, stisk okončin kot posledica delovne nesreče v gozdu, uporaba vrvne tehnike, uporaba stikalnih lestev, reševanje z globin z uporabo avto lestve ter vaje iz razvrščanja.
Takšne vaje operativnim članom osvežijo znanje že znanih tem ter nenazadnje se enote z manj opreme seznanijo tudi z novostmi in novimi tehnikami reševanja. Vaje niso bile in tudi v prihodnje ne bodo tekmovalne narave, kajti namen vaj je osvežiti znanje in odpraviti morebitne napake pred resnično nesrečo. Po zaključeni vaji, ki je trajala 15 – 20 minut so vodje točk z vsako ekipo opravili kratko analizo opravljene vaje.
Hvala vsem društvom, ki ste nam pomagali na posameznih točkah ter vsem operativcem, ki ste se vaj udeležilo.

 

Vse pa prav lepo vabimo v soboto 12.10. na Glavni trg v Cerknem ob 8.30, ko se vam bo naše društvo predstavilo z opremo in prikaznimi vajami.