PGD Cerkno, Goriška c. 5, 5282 Cerkno

05 3775 024 info@pgd-cerkno.si

Kliči 112

112

Pomaga nam podjetje

ETA Cerkno - EGO group

V soboto smo imeli redne mesečne vaje. Spoznavali smo uporabo in delo z lestvami, ki jih imamo v društvu. Razdeljeni na tri točke smo opravili vaje s trodelnimi, stikalnimi in kljukastimi lestvami.

V dopoldnevu smo bili na obisku v vrtcu Petra Klepca. Izvedli smo vsakoletno evakuacijo. Predpostavleno je bilo, da je zagorelo v prvem nadstropju, pri čemer je en oddelek ostal ujet v učilnici. Gasilci smo z lestvami rešili vse, ki se jim ni uspelo evakuirati. Na koncu smo pregledali celoten objekt in predstavili našo opremo najmlajšim.

Tokratne sobotne vaje so bile v znamenju dela z gasilskimi armaturami. Delo je potekalo v treh sklopih. Pri prvi točki smo spoznavali gasilske lestve in delo s topom. Naslednja delo s penilom in prvim napadalnim vozilom ter zadnja, postavitve vodov in curki na ročniku in opremo v avtocisterni. Vaj se je udeležilo 24 gasilcev, trajale pa so dobri dve uri. 

Sponzorji gasilske veselice 2019

Zadnji dogodki v občini

base-logo
Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.