Pomaga nam:

ETA2

Sponzorji

V soboto smo v sodelovanju s podjetjem Eta Cerkno izvedli gasilsko vajo. Potekala je v skupnih službah, ki se nahajajo v drugem nadstropju. Cilj vaje je spoznati prostore in možnosti gašenja ter reševanja zaposlenih. Izvedli smo interni standardni izvoz za požar v industrijskih objektih s 4 vozili in 19 gasilci. Tekom vaje smo požar razdelili na dva sektorja, ki so jih prevzeli vodje vozil GVC 16/15 in GVC ZD-1. Po koncu vaje je sledil še ogled prostorov in analiza. 

V soboto so nas obiskali iz podjetja Webo in Weber rescue. Predstavila sta nam zadnje novosti na področju hidravličnega orodja, ki se ga uporablja predvsem ob raznih tehničnih intervencijah in prometnih nesrečah. Orodja smo, ob veliko praktičnih nasvetov Milana Krofliča, preizkusili na dveh vozilih. Milanu in Nejcu se za vse prikazano cerkljanski gasilci lepo zahvaljujemo.

Spletna stran Webo

Spletna stran Weber rescue

Na tokratnih rednih mesečnih vajah smo postavili vrvno žičnico, opravili rokovanje z opremo za tesnenje iztekanja nevarnih snovi, na reki Idrijci pa opravili scenarija. Reševanje ponesrečenca iz vode in zajezitev izlitja nevarne snovi. Vaj, ki so trajale tri ure, se je udeležilo 28 operativnih gasilcev in pripravnikov.

V soboto smo v sodelovanju s podjetjem Eta, izvedli gasilsko vajo. Potekala je v kurilnici in kompresorski postaji podjetja. Oba objekta se nahajata za proizvodnimi halami DE termo regulator in DE plošča. Nad objektom se nahaja laboratorij s preizkuševalnico. Cilj vaje je spoznati prostore in naprave v kurilnici in kompresorski postaji ter dostop do objektov.

Prvo soboto v juliju smo cerkljanski gasilci opravili redne mesečne vaje. Na treh točkah smo spoznavali delo z vrvno tehniko, prometno nesrečo in pretakanje vnetljivih tekočin.

To soboto smo cerkljanski gasilci zopet izvedli redne mesečne vaje za celotno operativno enoto. Zadnje, ki so bile tik pred izolacijo so potekale začetek marca. Nato je tudi naš gasilski vsakdan postal drugačen. Tri vaje smo opravili teoretično prek spletne pošte, kjer smo se izobraževali o posredovanju ob sumu na korona virus, prezračevanje zadimljenih prostorov, električni agregati in gašenje električnih vozil in sončnih elektrarn.

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.