PGD Cerkno, Goriška c. 5, 5282 Cerkno

112 info@pgd-cerkno.si

Sponzorji

 Letošnja tema meseca varstva pred požari ima naslov »Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi«.

Več informacij pa v zgibanki na tem naslovu.

Pisalo se je leto 1989, ko smo izvedeli za novico, da se Gasilsko društvo Izola odpravlja na Triglav z namenom, da izvede poseben podvig. Nameravali so namreč na vrhu Triglava izvesti vajo scala Italiana, ali po naše prosto stoječa lestev. To se je tudi zgodilo. leta 1989, so stvar tudi izpeljali. Koliko članov je štela odprava ni znano, vemo pa, da so se tega podviga udeležili tudi nekateri člani našega društva. Ta udeležba pa je rodila nove zamisli in ideje, ki so se stopnjevale in tako se je naš takratni poveljnik Marko Močnik navdušil za še večji podvig.

Mesec oktober, mesec požarne varnosti, je za gasilce zelo dejaven mesec. Poleg vseh predvidenih vaj in aktivnosti, pridejo tudi tisti nepredvideni dogodki. In letošnji, še ne končan, je eden takih. Predstavljamo vam samo delček dogajanja v tem zaenkrat še toplem vinotoku. Naš mesec oktober je dobil ime po latinski besedi za osem (octo), saj je bil po starem rimskem koledarju to osmi mesec.

5.10.19 - Gasilsko taktične vaje gasilske zveze Cerkno kjer je sodelovalo 21 gasilcev PGD Cerkno.

7.10.19 - Odklepanje stanovanja zaradi pokvarjene ključavnice.

8.10.19 - Požar v mizarski delavnici.

12.10.19 - Dan odprtih vrat PGD Cerkno. Pridružili ste se nam lahko na glavnem trgu.

13.10.19 - Sodelovanje na vajah gasilskih enot PGD Plužnje in PGD Gorje Poče Trebenče.

16.10.19 - Odklepanje vozila zaradi pozabljenih ključev v vozilu.

17.10.19 - Obžagovanje lip pri stari Eti.

18.10.19 - Črpanje vode iz zaklonišča.

19.10.19 - Skupna vaja reševalnih služb, prometna nesreča na "Keltiki" pri naselju Travnik.

20.10.19 - Odklepanje garaže zaradi pokvarjene ključavnice.

Ob letošnji temi požarne varnosti pa še enkrat, v večstanovanjskih stavbah za požarno varnost skrbimo vsi!

Vaši gasilci PGD Cerkno.

V začetku tedna smo v našem gasilskem domu dokončali še eno pomembo investicijo. Gasilci veliko poudarjamo pomen preventive in varnosti, kar je botrovalo, da najprej pričnemo pri svojem pragu. Ker je gasilski dom velik in se v njem nahaja veliko težko pridobljene, drage in pomembne opreme, smo se odločili za namestitev požarnega sistema. Vse senzorje in povezave smo gasilci namestili sami strokovno pomoč pa nam je nudilo podjetje Grams, ki se mu tudi lepo zahvaljujemo. Dom smo opremili s 30. ročnimi, dimnimi in temperaturnimi javljalniki. Investicijo smo pokrili iz lastnih sredstev. V nadaljevanju pa sledi še prenova zasilne razsvetljave.

Včeraj v soboto 14.9. smo v društvu pripravili interno otvoritev prenovljenih prostorov gasilskega doma Cerkno. Prireditve so se poleg članov društva udeležili tudi predstavniki ostalih društev GZ Cerkno, poveljnik in predsednik GZ Cerkno ter župan g. Gašper Uršič.

V petek dopoldan, pred velikonočnimi prazniki, smo gasilci PGD Cerkno raznašali zaščitne maske. Gasilske enote, v gasilski
zvezi Cerkno, so vsaka na svojem operativnem območju nudile pomoč občinskemu štabu civilne zaščite pri razdelitvi zaščitnih
mask vsem občanom s stalnim in začasnim prebivališčem v Občini Cerkno.

 

Za nami je osma izvedba tombole. Tokrat smo prodali največ kartic do sedaj, to je 4931 tombolskih kartic. Podelili smo 7 tombolskih nagrad in 20 činkvin oz. peterk v skupni vrednosti 16.281,98 €. Da smo lahko vse skupaj organizirali in verjamemo, da tudi odlično izpeljali je sodelovalo preko 90 članov društva ter drugih prostovoljcev, ki nam vsa leta pomagajo oz. pomagate. Zahvaliti se moramo tudi vsem donatorjem in sponzorjem ter vsem, ki ste prispevali za srečelov. Člani PGD Cerkno se trudimo tudi z izvedbo Tombole popestriti dogajanje v našem kraju, predvsem pa zbrati dovolj sredstev, da bomo lahko v letošnjem in prihodnjem letu pokrili stroške nakupa novega vozila GVC 16/15 za katerega bo razpis objavljen v prihodnjih dneh. Po zaključku žrebanja pa so za izvrstno muziko in zabavo posrkbeli Mladi Cerkljani in Ansambel Kvinta. 

Iskrena hvala tudi vsem vam, dragi obiskovalci in obiskovalke, ki ste nas tudi letos množično obiskali in se skupaj z nami upamo veselili in zabavali. 

Nekaj utrinkov iz letošnje tombole pa je v spodnji galeriji. O naslednji Tomboli pa bomo informacije podali v prihodnjih tednih. 

Spoštovani občani in občanke!

Občina Cerkno in Štab CZ Cerkno je izdal odredbo o prepovedi uporabe odprtega ognja na prostem. Prosimo vas, da odredbo upoštevate in s tem preprečite nepotrebno obremenjevanje gasilskih enot na območju občine Cerkno.

Danes je devet operativnih članov PGD Cerkno zaključilo tečaj za vodjo skupine in tako pridobilo tudi čin višjega gasilca. Po obsežnem tečaju, ki je bil organiziran in izpeljan v GZ Cerkno in zajema vse ključne nadgradnje operativnega gasilca za vodenje skupine, so danes z zaključnim praktičnim izpitom dokazali, da so pridobili ustrezno znanje in veščine. 

Vodstvo PGD Cerkno in ostali člani jim čestitamo!

Zadnji dogodki v občini

Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 10:40

Ob 10.40 so gasilci PGD Cerkno s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja na Platiševi ulici v Cerknem, v katerem je bila onemogla oseba. Nudili so tudi pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila.


base-logo
Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.