Pomaga nam:

ETA2

Sponzorji

V soboto 31.julija. smo bili obveščeni, da je iz bližnjega gozda zdrsnilo drevo in priletelo v stanovanjsko hišo, kjer se je ustavilo. Deblo smo zavarovali in stabilizirali proti zdrsu, ga nato razžagali na manjše dele ter jih z vrvno tehniko spustili h hiši. Poškodovan je nadstrešek terase in nosilna zadnja stena stanovanjskega objekta. 

26.6.21 ob 9.41 smo bili obveščeni, da se je v bližini kraja Poče, poškodovala planinka. Pomoč na kraju smo ji nudili reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Cerkno. Kasneje je bila prepeljana s helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev z dvema voziloma.

18.6.21 ob 5. uri in 31 minut se je na cesti Cerkno–Kladje zgodila huda prometna nesreča. V nesreči sta trčila voznik motornega kolesa in tovornjak. Posredovali smo gasilci PGD Cerkno, PGD Idrija in reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije. Ponesrečenemu motoristu smo na kraju nesreče pomagali reševalci in gasilci, ki smo zavarovali mesto nesreče in pomagali reševalcem pri prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Na kraju nesreče so bili tudi idrijski policisti, ki bodo o ugotovitvah poročali po proučitvi vseh okoliščin.

Aktivnosti od marca do maja

Glede na stanje ob epidemiji smo gasilci opravljali vaje po skupinah.
Zajemale so razne tematike vrvne tehnike, prva pomoč in notranji napadi. V mesecu maju
pa je potekalo aktivno delo z novim gasilskim vozilom, ki smo ga prevzeli 7. maja.
Na vajah smo se gasilci dobili 11 krat.

V tem času smo posredovali na 10. intervencijah.
6x tehnična in druga pomoč
1x delovna nesreča
1x iskanje pogrešane osebe
1x v naravni nesreči
1x ob prometni nesreči

Ob 12.25 se je v bližini kraja Jazne občan prevrnil s traktorjem in se poškodoval. Gasilci PGD Cerkno smo nudili prvo pomoč do prihoda NMP Idrija in izvlekli prevrnjen traktor. Kasneje je ekipa HENMP s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala poškodovanega občana v klinični center v Ljubljani. Sodelovalo je 12 gasilcev.

Februar je bil v znamenju nesreči v industrijskih objektih. 12.2.21 ob 10:43 uri so nas poklicali zaradi zadimljene kurilnice, ki je bila polsledica nepravilnega delovanja peči. Prostore smo prezračili in pregledali napeljavo ter dimnik. 

16.2.21 ob 19:29 uri je na pozivniku pisalo, eksplozija in manjši požar. Na kraj je odšlo pet vozil in 27 gasilcev. Pregledali in prezračili smo notranje prostore zunaj pa pogasili požar na sistemu odsesavanja.

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.