PGD Cerkno, Goriška c. 5, 5282 Cerkno

112 info@pgd-cerkno.si

V petek 18.9.20 ob 12. uri in 10. minut smo bili pozvani na pomoč pri gašenju požara v naravi, ki se je nevarno približeval vasi Dolgi Poljani. Iz Gasilske zveze Cerkno, društva PGD Bukovo, Cerkno in Gorje Poče Trebenče, se je odpravilo 15 gasilcev s 4 vozili, ki je požar gasila do poznega večera. V nočnem času jih je zamenjala sveža ekipa, ki se je trudila do jutra. V soboto, so v nočno dežurstvo, odšle še ekipe PGD Novaki in Plužnje.

30.8.20 je zaradi obilnega deževja ob 15.02. uri pričelo poplavljati Bevkovo ulico v Cerknem. Preusmerili smo vodni tok očistili propust in pregledali kanale za meteorno vodo.

14.7. ob 8.39 se je v Lazcu, krajan z manjšim traktorjem zgrmel po brežini in se huje poškodoval. Gasilci PGD Cerkno smo nudili pomoč idrijskim reševalcem NMP, ki so ga na kraju nesreče oskrbeli. Zavarovali smo mesto pristanka helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP, ki so ponesrečenca odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Manjši traktor smo postavili nazaj na kolesa.

30.8.20 smo bili ob 5.53. uri obveščeni, da je na relaciji Cerkno Zakriž poškodovana oseba na cestišču. Izvozili smo z 10 gasilci in dvema voziloma. Zavarovali in osvetljevali smo kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Idrija.

 

Gasilci iz Novakov in Cerknega smo bili v ponedeljek ob 8. in 30 minut obveščeni o požaru žagovine v silosu mizarske delavnice. Gasilci smo požar pogasili ter z IR kamero pregledali vse sisteme povezane s silosom. V nadaljevanju je bilo potrebno odstraniti vso žagovino, saj so se pojavljala posamezna žarišča v notranjosti silosa. Sodelovalo je 26 gasilcev s petimi vozili.

V nedeljo 19.7. ob 1.10 je na cesti Cerkno - Sovodenj pri Podlanišču v občini Cerkno osebni avto zapeljal s ceste in obstal ob bližnjem potoku. Posredovali smo gasilci PGD Idrija in PGD Cerkno, ki smo zavarovali kraj nesreče nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč vlečni službi pri izvleku vozila.

30.5.20 ob 22.45 je voznik avtomobila zapeljal iz cestišča ter se poškodoval. Gasilci iz PGD Idrija ter PGD Cekno smo stabilizirali vozilo poškodovani osebi nudili prvo pomoč in ga prenesli do reševalnega vozila NMP Idrija. 

Foto: Oleg Vidmar

V torek 14.7.2 ob 17.48 smo prejeli poziv občanke iz kraja Straža za pomoč gasilcev pri obvladovanju požara v okolici stanovanjske hiše. Požar smo omejili in pogasili člani PGD Cerkno ob sodelovanju z lastniki.

5.5.2020 ob 17.54 uri smo bili obveščeni, da je večstanovanjski objekt zadimljen. Na kraju smo ugotovili, da je težava v večih stanovanjih zato smo prepovedali nadaljnje kurjenje. Ob meritvah je bila zmanjšana prisotnost ogljikovega monoksida zato smo opravili nadtlačno prezračevanje stopnišča in stanovanj. Kletne prostore smo prezračili z dimovlekom. Posredovalo je 13 gasilcev s tremi vozili.

Zadnji dogodki v občini

base-logo
Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.