PGD Cerkno, Goriška c. 5, 5282 Cerkno

112 info@pgd-cerkno.si

Sponzorji

Ob 12.25 se je v bližini kraja Jazne občan prevrnil s traktorjem in se poškodoval. Gasilci PGD Cerkno smo nudili prvo pomoč do prihoda NMP Idrija in izvlekli prevrnjen traktor. Kasneje je ekipa HENMP s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala poškodovanega občana v klinični center v Ljubljani. Sodelovalo je 12 gasilcev.

Februar je bil v znamenju nesreči v industrijskih objektih. 12.2.21 ob 10:43 uri so nas poklicali zaradi zadimljene kurilnice, ki je bila polsledica nepravilnega delovanja peči. Prostore smo prezračili in pregledali napeljavo ter dimnik. 

16.2.21 ob 19:29 uri je na pozivniku pisalo, eksplozija in manjši požar. Na kraj je odšlo pet vozil in 27 gasilcev. Pregledali in prezračili smo notranje prostore zunaj pa pogasili požar na sistemu odsesavanja.

30.8.20 je zaradi obilnega deževja ob 15.02. uri pričelo poplavljati Bevkovo ulico v Cerknem. Preusmerili smo vodni tok očistili propust in pregledali kanale za meteorno vodo.

V novem letu so pozivniki zapiskali že petič. Posredovali smo pri dimniškem požaru, pomagali oboleli osebi in dvakrat nudili tehnično pomoč.

Žal pa smo se 19.1.21 ob 20:19 z večjim požarom stanovanjske hiše v naselju Plužnje. Pred prihodom PGD Plužnje in Cerkno so sosedje potegnili cevi iz bližnjega hidranta in že sami pričeli z gašenjem. Dokončno smo požar pogasili gasilci. Prezračili smo stanovanjsko hišo in s termovizijsko kamero pregledali vse prostore ter odstranili še tleč material. Po končani intervenciji so PGD Plužnje vzpostavili gasilsko stražo, ki se je zaključila ob 8. uri naslednjega dne. Lastnik stanovanjske hiše se je pri gašenju začetnega požara poškodoval, prvo pomoč smo mu nudili gasilci PGD Cerkno in ga odpeljali v ZD Idrija. Posredovali smo s 4 vozili in 20 gasilci.

30.8.20 smo bili ob 5.53. uri obveščeni, da je na relaciji Cerkno Zakriž poškodovana oseba na cestišču. Izvozili smo z 10 gasilci in dvema voziloma. Zavarovali in osvetljevali smo kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Idrija.

 

V decembru smo posredovali na petih intervencijah. 28.12.20 smo posredovali kar trikrat. Dvakrat smo odstranjevali posledice snegoloma enkrat pa goreče veje z 20kV daljnovoda. 29. in 31.12. pa smo nudili tehnično pomoč.

V nedeljo 19.7. ob 1.10 je na cesti Cerkno - Sovodenj pri Podlanišču v občini Cerkno osebni avto zapeljal s ceste in obstal ob bližnjem potoku. Posredovali smo gasilci PGD Idrija in PGD Cerkno, ki smo zavarovali kraj nesreče nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč vlečni službi pri izvleku vozila.

V petek 18.9.20 ob 12. uri in 10. minut smo bili pozvani na pomoč pri gašenju požara v naravi, ki se je nevarno približeval vasi Dolgi Poljani. Iz Gasilske zveze Cerkno, društva PGD Bukovo, Cerkno in Gorje Poče Trebenče, se je odpravilo 15 gasilcev s 4 vozili, ki je požar gasila do poznega večera. V nočnem času jih je zamenjala sveža ekipa, ki se je trudila do jutra. V soboto, so v nočno dežurstvo, odšle še ekipe PGD Novaki in Plužnje.

V torek 14.7.2 ob 17.48 smo prejeli poziv občanke iz kraja Straža za pomoč gasilcev pri obvladovanju požara v okolici stanovanjske hiše. Požar smo omejili in pogasili člani PGD Cerkno ob sodelovanju z lastniki.

Zadnji dogodki v občini

Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 10:40

Ob 10.40 so gasilci PGD Cerkno s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja na Platiševi ulici v Cerknem, v katerem je bila onemogla oseba. Nudili so tudi pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila.


base-logo
Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.