V soboto 10.9. je v Iški vasi potekalo državno gasilsko tekmovanje v orientaciji. Udeležili sta se ga tudi dve ekipi iz PGD Cerkno, to sta ekipa pionirjev (Ambrož, Mihej, Anže) in ekipa mladink (Tija, Neža, Eva).
Po odlično izvedenih vajah in zelo dobro pretečeni progi, so pionirji zasedli odlično 11. mesto, mladinke pa so zasedle 1. mesto in si s tem prislužile naslov državnih prvakinj.

Ves trud ekipe mentorjev in mladine, ki pridno vadi in se udeležuje tekmovanj je bil s tem naslovom poplačan. Vse skupaj se začne na rednih tedenskih vajah, kjer se mladina uči gasilskih veščin, ki so kasneje uporabljene v vajah na tekmovanju. Tako je velika nagrada že uvrstitev ekipe na regijsko tekmovanje, še večja pa udeležba na državnem tekmovanju. Zagotovo pa je največja nagrada zmaga in tako osvojen naslov državnega prvaka. Dekleta, ki so osvojila naslov, so prejele nagrado za trud vložen v veliko ur vaj in tekmovanj v obdobju več let. S tem naslovom so dokazale tudi, da ekipa mentorjev pravilno opravlja svoje delo in jih s tem nagradile. Mladina je temelj vsakega društva in to je mladina v našem društvu tudi dokazala. Društvo s tem ni bogatejše le za pokal, vendar za mnogo izkušenj, dobre volje in želje po uspehu še naprej. Tako bodo fantje in dekleta odrasli in napredovali v odlične operativne gasilce, kjer jim bodo več kot prav prišle izkušnje iz preteklih tekmovanj, prav tako, pa bodo mladi gasilci, ki prihajajo v gasilske vrste imel motivacijo in željo po vajah, tekmovanjih in druženju še naprej, ko bodo videli, kaj so njihovi predhodniki dosegli.

Vsi člani društva smo neizmerno ponosni na dosežne rezultate, predvsem na rezultat mladink, ki so dosegle česar ni še nobeni ekipi v zgodovini društva, to je naziv državnih prvakov v svoji kategoriji.

Še enkrat iskreno čestitamo obema ekipama za uspeh, hkrati pa se jima zahvaljujemo, saj se ob takih trenutkih zavemo, da so vsi cilji dosegljivi, vendar je zanje potrebno trdo delo.