Sponzorji gasilske TOMBOLE 2023

Pomaga nam:

ETA2

V soboto 4.3. 2023 je v Otaležu potekalo občinsko tekmovanje v kvizu. Tekmovanja smo se udeležili z 7 ekipami. Ekipe pionirjev so zasedle 8., 7., 3. in 2. mesto, ekipi mladink sta zasedli 2. in 1. mesto, ekipa mladincev pa 1. mesto. V skupnem seštevku si je ekipa mladincev zagotovila uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki bo aprila v Idriji.

V soboto 10.9. je v Iški vasi potekalo državno gasilsko tekmovanje v orientaciji. Udeležili sta se ga tudi dve ekipi iz PGD Cerkno, to sta ekipa pionirjev (Ambrož, Mihej, Anže) in ekipa mladink (Tija, Neža, Eva).
Po odlično izvedenih vajah in zelo dobro pretečeni progi, so pionirji zasedli odlično 11. mesto, mladinke pa so zasedle 1. mesto in si s tem prislužile naslov državnih prvakinj.

Ves trud ekipe mentorjev in mladine, ki pridno vadi in se udeležuje tekmovanj je bil s tem naslovom poplačan. Vse skupaj se začne na rednih tedenskih vajah, kjer se mladina uči gasilskih veščin, ki so kasneje uporabljene v vajah na tekmovanju. Tako je velika nagrada že uvrstitev ekipe na regijsko tekmovanje, še večja pa udeležba na državnem tekmovanju. Zagotovo pa je največja nagrada zmaga in tako osvojen naslov državnega prvaka. Dekleta, ki so osvojila naslov, so prejele nagrado za trud vložen v veliko ur vaj in tekmovanj v obdobju več let. S tem naslovom so dokazale tudi, da ekipa mentorjev pravilno opravlja svoje delo in jih s tem nagradile. Mladina je temelj vsakega društva in to je mladina v našem društvu tudi dokazala. Društvo s tem ni bogatejše le za pokal, vendar za mnogo izkušenj, dobre volje in želje po uspehu še naprej. Tako bodo fantje in dekleta odrasli in napredovali v odlične operativne gasilce, kjer jim bodo več kot prav prišle izkušnje iz preteklih tekmovanj, prav tako, pa bodo mladi gasilci, ki prihajajo v gasilske vrste imel motivacijo in željo po vajah, tekmovanjih in druženju še naprej, ko bodo videli, kaj so njihovi predhodniki dosegli.

Vsi člani društva smo neizmerno ponosni na dosežne rezultate, predvsem na rezultat mladink, ki so dosegle česar ni še nobeni ekipi v zgodovini društva, to je naziv državnih prvakov v svoji kategoriji.

Še enkrat iskreno čestitamo obema ekipama za uspeh, hkrati pa se jima zahvaljujemo, saj se ob takih trenutkih zavemo, da so vsi cilji dosegljivi, vendar je zanje potrebno trdo delo.

View the embedded image gallery online at:
http://pgd-cerkno.si/mladina/tekmovanja.html#sigProId13054004f6

 

V soboto 31.8.2019 je V Cerknem in njegovi bližnji okolici potekala regijska gasilska orientacija v organizaciji PGD Cerkno in GZ Cerkno. Tekmovanja se je udeležilo 54 ekip iz severno-primorske regije. Na tekmovanju je naše društvo nastopilo z ekipo mladink (Neža, Tija, Eva). Dekleta so se izkazala in tako zasedle prvo mesto v kategoriji mladink, s tem pa so si zagotovile mesto na državnem tekmovanju. Čestitke dekletom in njihovim mentorjem, ter veliko sreče na državnem tekmovanju. Zahvala gre tudi vsem, ki ste priskočili na pomoč pri organizaciji in izpeljavi dogodka.

 

View the embedded image gallery online at:
http://pgd-cerkno.si/mladina/tekmovanja.html#sigProIdb20b01f8d8

V soboto, 18.5. smo se z dvema ekipoma udeležili tekmovanja v gasilsko - športnih disciplinah. Ekipa mladincev je zasedla 4. mesto, ekipa pionirjev pa 3. mesto in si tako zagotovila nastop na regijskem tekomvanju, ki bo 1. junija v Ajdovščini.

 

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.