28.6.2017 - Je slovo, a ni še konec

SkupinskaMoč narave je tista, ki ji nikoli ne moremo kljubovati, a vendar na koncu zmaga. Ne glede na trajanje letošnjega tabora mladine GZ Cerkno, je bil vsak trenutek z mladimi gasilci in gasilkami poseben. Energija, veselje in igrivost otrok je nam mentorjem vsak dan dala zagon, da otrokom pričaramo nepozaben tabor.


Za najbolj zagrete mlade gasilce se je dan začel že zgodaj zjutraj s pohodom na Slavnik, s katerega so se vrnili po 10 uri. Ostali so ta čas preživeli z jutranjo telovadbo, zajtrkom in pospravljanjem šotorov. Nadaljevali so z izobraževanji iz prve pomoči in vodnih curkov. Po vrnitvi iz Slavnika smo zaradi slabe vremenske napovedi odšli v morje, kjer smo se nakopali za cel dan. Po kosilu smo med čakanjem na nevihto imeli družabne igre. Dan je zaznamoval tudi rojstni dan predsednika Gasilske zveze Cerkno, Stankota.

Zvečer nas je presenetilo močnejše neurje, na katerega smo bili pripravljeni in ukrepali tako, da smo takoj zavarovali otroke. Po tehtnem premisleku smo prišli do zaključka, da tabor Jagodje 2017 zaključimo, saj zaradi varnosti in zdravja otrok ne bi bilo primerno, da ostanejo. Tako smo zgodaj zjutraj začeli pripravljati avtobus za odhod otrok in poskušali ohraniti spomine na tabor kar se da prijetno.

Vodja tabora ter vsi mentorji, ki smo se trudili in sodelovali na taboru mladine GZ Cerkno 2017, se vsem otrokom ter njihovim staršem lepo zahvaljujemo za lepo preživete trenutke ter za razumevanje ob predčasnem zaključku letošnjega tabora, kateremu je kljubovala moč narave, in srčno upamo, da se prihodnje leto zopet snidemo na taborjenju.

 

Zadnji dogodki v občini

Feed URL not supported or can not load it.