Tabor 2016Konec Tabora mladine Gasilske Zveze Cerkno

 

Zaključek Tabora 2016'' Včasih, redkokdaj, se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi ko si ga odrgneš z oči! To je tvoje jutro, tvoj dan! '' 


Zjutraj nas je zbudilo sonce in že smo zakorakali v soboto, žal zadnji dan našega tabora. Ker smo bili oproščeni telovadbe, kot se seveda za zadnji dan spodobi, smo zjutraj dvignili zastavo ter odhiteli na zajtrk. Po zajtrku smo se pridno lotili dela, čakalo nas je pospravljanje tabornega prostora. Bili smo pridni, saj smo tabor pospravili kot za šalo. Nestrpno smo pričakovali vas dragi starši, da pridete in se nam pridružite v zadnjem dnevu. Ko smo vse pridno pospravili nas je čakal še lep trenutek in sicer podelitev činov našim pionirjem in mladincem, ki so dan prej pisali teste. Seveda so vsi pridno sodelovali na izobraževanjih in to pokazali tudi na testu. Podelili smo tudi sladke nagrade za zmagovalno ekipo iz večernih iger in nagrade za najlepše pospravljen in urejen šotor ves teden. Ko smo opravili sladek del dneva smo se vsi odpravili proti domu, no nekateri smo še zaužili zadnje trenutke v morju.
Vodja tabora in mentorji se Vam dragi starši in otroci zahvaljujemo za zaupanje ter najlepše trenutke, ki smo jih kot mentorji lahko deležni. Zahvalili bi se radi še Gasilski Zvezi Cerkno, ki nas podpira in sofinancira. Pokazali ste, da naš trud ni bil zaman. Z vami smo uživali v vsakem trenutku .No da pa slovo ne bo žalostno bomo vsi v veselem pričakovanju naslednjega tabora. Sončne in lepe pozdrave, želimo vam čudovite počitnice polne doživetij.
Huraaa za naše mlade gasilce, starše in mentorje!

Več ...

Petek, 1.7.

Tabor Jagodje 2016Dragi starši in prijatelji!
Danes je zadnji dan gasilskega tabora Jagodje in priznamo, da nam je kar malo žal, da se ti prekrasni sončni in z vajami ter morjem zapolnjeni dnevi, iztekajo.
Kot že vsako jutro poprej, smo dan pričeli migetavo, saj smo pod taktirko mentorja Matica zaplesali makareno. Po zajtrku so se pričele priprave na izpite, na osnovi katerih smo lahko napredovali v višji čin pionirja in mladinca. Pokazati smo morali znanja iz prve pomoči, gasilske taktike, požarne preventive, gradbeništva in organizacije gasilstva. Ker smo se cel teden pridno izobraževali, smo vsi uspešno opravili teste in za to prejeli diplomo in čine.
Po okusnem kosilu z mesno-zelenjavno rižoto in kratkotrajnem počitku, smo se še zadnjič odpravili v Simonov zaliv in uživali v vodnih radostih. Kot da večerja ne bi bila dovolj, nas je kuhar Matic razveselil s palačinkami.
Večer so nam zapolnile priprave na gasilsko poroko dveh gasilskih pripravnikov, med katerima je iskrica preskočila prav na tem taboru. Živela nevesta in ženin!!!

Več ...

Četrtek, 30.6.

 

Četrtek, 30.6.Dragi starši in prijatelji,

Danes gre pa že skoraj zares. Zakaj zares? Ker imamo danes zadnja izobraževanja in vaje pred jutrišnjimi izpiti za čine.

Dopoldanske urice so minile zelo pestro. Obnavljali smo znanje in se trudili ponoviti vse, česar smo se do sedaj naučili. Mentorji pa so pripravili teste za izpite. Sonce je že močno pritisnilo, zato se je naš taborovodja Jure odločil, da odplujemo na plažo prej, kot prejšnje dni. Te novičke smo se vsi močno razveselili. Malce počitka po odličnem kosilu (makarončki ali tortelini z bolonjsko omako) je pa vseeno prijalo. Zvečer pa je iz kuhinje zadišalo po mesu in zelenjavi z žara.

Da smo popestrili večer pred spanjem, je vsak šotor pripravil skeč ali glasbeni vložek. Naše fuflce, so za piko na i zapele komad Justina Biberja in odlično poskrbele za vzdušje. Več ...

Sreda, 29.6

Tabor 2016, Smo že čez polovicoDragi starši in prijatelji!
Komaj najdemo čas, da vam poročamo o dogodkih, ki se nam pripetijo čez dan. Res se zelo zabavamo in čas nam še prehitro mineva.
Dan je izgledal nekako takole: po jutranji telovadbi in zajtrku smo se kot vsak dan izobraževali na področju reševanja ponesrečencev, korakanju in gasilskih veščin. Pred kosilom so imeli intervencijsko vajo pripravniki, po njem pa pripravnice. Komaj smo čakali, da ura odbije tri, da se končno odpravimo na prisluženo kopanje in ostale vodne igre v Simonov zaliv. Po večerji pa so sledile igre z vodnimi baloni. Dočakali smo res prekrasen sončni zahod.
Da slučajno ne pozabimo omeniti, kaj vse so našim stalno lačnim želodčkom pripravili naši pridni kuharji: za kosilo dunajski zrezek in pražen krompir, za popoldansko malico jogurt in roladica, za večerjo pa hot dog in sadna kupa s smetano. Več ...

Torek, 28.6

Tabor 2016 / Torek 26.6.Dan se je začel z jutranjo budnico, za katero je poskrbel kar taborovodja. Sledila je jutranja telovadba, nad katero smo bili vsi zelooooo navdušeni. Za zajtrk smo imeli okuuusno Nutello, puding in kakav. Po sladkanju smo pospravili šotore, kajti kmalu je sledilo ocenjevanje. Po ocenjevanju pa so sledila izobraževanja, med katerimi smo se veliko naučili. Po končanem izobraževanju smo imeli malo odmora, da smo se lahko na igrali. Za kosilo smo imeli ješprenj s krompirjevo polento in vam povemo bilo je odličnoo. Po pospravljeni posodi in počitku smo se odpravili na izlet, in sicer v Škocjanski zatok, kjer smo opazovali živali. Po ogledu smo se odpravili na plažo, kjer smo se v prijetno toplem morju zabavali. Ko smo prišli v tabor pa so nas čakale sveže in okusne pice. Zvečer so pripravniki imeli nenapovedano intervencijo, kjer so preizkušali teoretično in praktično znanje, pionirji in mladinci pa so med tem opazovali in se igrali. Kasneje je sledil zbor za spust zastave in spanje.

Lepi in sončni pozdravi iz Jagodja Več ...

Ponedeljek, 27.6

Tabor 2016, Ponedeljek, 27.6Zbudili smo se ob 7.00, sledila je telovadba, da smo se razmigali, kasneje pa smo si napolnili želodčke z okusnim zajtrkom. Po končanem obroku je sledilo pospravljanje in ocenjevanje šotorov, nato smo se zbrali in se po skupinah pridno lotili izobraževanja. Za kosilo sta nam kuharja postregla s polento in golažem za sladico pa  s pudingom. Že med počitkom smo bili vsi neučakani, da se končno odpravimo na plažo in ohladimo, vendar smo zaradi muhastega vremena odhod prestavili. Po dolgem čakanju smo se končno odpravili v Simonov zaliv. Na plaži smo si postregli z mareličnim rogljičkom, se nakopali in na sončili. Po povratku je sledilo tuširanje takoj za tem pa smo si za večerjo privoščili torteline z omako za posladek pa puding s smetano. Po spustu zastave  so nam mentorji pripravili skupinske igre, pri katerih smo se zelo zabavali. Po koncu zabave pa smo si pridno umili zobe in se odpravili spat. Več ...

Pričetek 16. tabora cerkljanske gasilske mladine

tabor 2016_26-6Lep sončen pozdrav, javljamo se vam gasilci gasilske zveze Cerkno s tabora gasilske mladine na Jagodju nad Izolo. 

Danes smo srečno prispeli na tabor, se namestili v šotore in komaj čakali na kosilo ki sta ga nam pripravila naša kuharja Nataša in Gregor. Ko smo napolnili želodce smo se hitro pripravili za vodne užitke. Vreme nam je naklonjeno, saj nas vedno greje sonček. Ko smo se vrnili s plaže smo povečerjali in nadaljevali s spoznavnim večerom. Za nami je prijeten večer poln smeha in dobre volje, imamo se suuuuuuuuuuper in zeloooooo uživamoooooo

Vaši pridni gasilci in mentorji Več ...

Zadnji dogodki v občini

Feed URL not supported or can not load it.