Tabor 2013Zadnji dnevi 13. tabora cerkljanske gasilske mladine

Obisk gasilske brigade v KopruPo natrpani in dolgi sredi je sledil četrtek, dan, ki je bil namenjen še zadnjim izobraževanjem. Po okusnem kosilu se je prilegel počitek, nato pa odhod na plažo. Današnji večer je bil namenjen odhodu v mesto, kjer smo se zabavali, se sprehajali ob obali ter jedli sladoled. Nato je sledil čas počitka, da si naberemo novih moči za petek.

Teden je hitro minil in že je tu petek. Danes smo dan začeli ob 7. uri, saj smo po zajtrku odšli na ogled gasilske brigade v Kopru. Tam smo si ogledali predstavitveni film, sobo za sprejem klicev in vozni park. Po prihodu v tabor nas je že čakalo kosilo, nato pa odhod na plažo. Zvečer je sledila večerja, kasneje pa čas za spanje.

Fotogalerija je na FACEBOOK-u

Aktivna torek in sreda

IMG 7318Torek smo pričeli z jutranjo budnico, kateri je sledila telovadba, ki ji je vodila mentorica Andreja. Drugi dan tabora se je nadaljevalo izobraževanje iz prejšnjega dne. Naša kuharja sta nas že pričakovala z slastnim kosilom. Potem je sledili počitek, med katerim smo počeli vse kaj drugega kot počivali. Pred nami je bilo zanimivo popoldne, ki smo ga preživeli v vodi. Po zanimivem popoldnevu smo se peš odpravili v tabor, kjer smo povečerjali in z igro zaključili dan.

Pred nami je bila dolga sreda. Začeli smo z jutranjo budnico, ki je bila tokrat pol ure prej kot po navadi. Po zajtrku in telovadbi smo se hitro odpravili v Luko Koper, kjer smo si ogledali vojaško ladjo Triglav. Predstavili so se nam tudi člani potapljaške enote Slovenske vojske. Po ogledu smo se napotili v Piran, kjer smo se vkrcali na ladjo, ki nas je popeljala po Slovenski obali. Med vožnjo smo s osvežili v morju in si privoščili slastno kosilo. Nato smo se odpravili na kopališče v Izolo, kjer smo se kopali in si privoščili sladoled. Ura je kar hitro minila in že je bil čas za odhod v tabor, kjer smo povečerjali. Dan smo zaključili z družabnimi igrami.

Fotogalerija je objavljena na FACEBOOK-u

Utrinki ponedeljka

Tabor cerkljanske gasilske mladineDanašnji dan se je pričel z budnico ob 7.15, kateri je sledila telovadba. Po zajtrku je sledilo ocenjevanje šotorov. Nato smo se razdelili po skupinah in pričeli z izobraževanjem iz prve pomoči, gasilske taktike in vrvne tehnike. Izobraževanja so trajala od 9.30 do 12 ure. Potem je bil čas kosila, kateremu je sledil počitek in odhod k vodi, kjer smo preživeli zabavno popoldne. Kar hitro se je bližala ura za odhod v tabor, kjer nas je že čakala okusna večerja. Po spustu zastave je sledil spoznavni večer, kasneje pa zaslužen počitek.

Fotoutrinki so objavljeni na FACEBOOK-u.

Tabor 2013

Tabor 2013, Prvi danTudi letos so mladi gasilci iz Cerknega, katerim so se pridružili še gasilci  iz Trebuše prikorakali v nov taborni prostor Jagodje v Izoli, kjer bodo preživeli zabaven in poučen gasilski teden. Po prihodu in ogledu novega tabornega prostora je sledil dvig zastave. Nato je potekal razpored po šotorih in namestitev. Današnji dan je bil bolj počitniško obarvan, preživeli smo ga družabno in veselo ob vodi. Morje je še vedno slano in toplo. Toliko na kratko o prvem dnevu trinajstega taborjenja gasilske mladine.

Zaradi manjših tehničnih težav fotogalerijo objavljamo na FACEBOOK-u

Tabor 2013

obvestiloDan odhoda na letošnje taborjenje se nezadržno približuje, zato vam podajamo osnovne informacije o odhodu in poteku taborjenja. Kot je vsem že zelo dobro znano je letošnji tabor na Jagodju nad Izolo (GPS koordinate: 45.525217, 13.647852). Tabor bo potekal od NEDELJE 21.7. do NEDELJE 28.7. 2013. Letos je na taborjenje prijavljenih 40 otrok iz društev GZ Cerkno ter PGD Dolenja Trebuša. Odhod na tabor je za mladino iz GZ Cerkno organiziran izpred gasilskega doma v Cerknem ob 9.00. Naprošamo vas da ste točni!

Starše naprošamo, da otrok med taborjenjem ne obiskujete v kolikor to ni nujno potrebno, saj smo v preteklih letih po obiskih imeli težave (domotožje,...), podobne težave se lahko pojavijo s telefonskimi pogovori, zato vas naprošamo naj mobilni telefoni ne bojo del opreme udeležencev. V kolikor boste želeli morebitne informacije o otroku lahko pokličete vodjo tabora Tomaža Podobnika: 031 754 753, Saša Tušarja: 031 470 520, starši otrok iz PGD Cerkno pa tudi Danila Sedeja 041 780 579. V primeru kakršnihkoli težav otroka vas bomo obvestili mi.

Več informacij pred taborom pa lahko dobite na zgornjih telefonskih številkah oz. v prilogi.

Tekom tabora vas bomo obveščali preko naše spletne strani in Radia Odmev

Zadnji dogodki v občini

Feed URL not supported or can not load it.