Tabor 201111. Tabor je zaključen

tabor-gasilci-06iV nedeljo 17. 7. 2011 smo ob 16 uri s spustom zastave uspešno zaključili 11. Tabor mladih cerkljanskih gasilcev. Letošnjega taborjenja se je udeležilo 47 mladih od tega 8 gasilcev pripravnikov starih od 16 do 18 let. Za uspešno izvedbo taborjenja pa se moramo zahvaliti vsem, ki so nam kakor koli pomagali, še posebej so nam pomagali Hotel Cerkno z izposojo kuhinjske opreme, Andi Žiri z izdelavo majic in Catering Muznik z odličnimi kosili. Tabor pa je sofinancirala GZ Cerkno.

Prav tako pa bi se rad zahvalil kuharju Goranu in vsem mentorjem, ki ste bili na taborjenju in ste svoje delo več kot odlično opravili ter tudi drugim članom PGD Cerkno, ki ste pripomogli pri organizaciji in upam, da bomo s tako odlično ekipo pripravili taborjenje tudi prihodnje leto.

Danilo Sedej

Več ...

Predpredzadnji dan taborjenja

uvodna-petek"Zapleši hubba bubba, hubba bubba, hubba balon!"
Dan se je za mlade gasilke in gasilce začel obetavno že s prijetno budilko, nato pa je zaradi dežja odpadla še telovadba. Po zajtrku so imeli pionirji in mladinci kot običajno izobraževanje, pripravnike pa je iz počitka v šotorih še pred kosilom pregnala sirena. "Pripravniki! Požar v taboru!" Na travniku pri straniščih je namreč zagorelo. Ekipa osmih pripravnikov je "travniški požar" pod vodstvom U. Kavčiča hitro pogasila. Mladinci in pripravniki so se po kosilu odpravili do Napoleonovega mostu, 3 kilometre stran od našega tabora, kjer so - eni bolj, eni manj - z užitkom skakali v hladno Nadižo. Po povratku v tabor je pripravnike že drugič danes presenetila sirena. Tokrat so gasili "notranji požar v objektu zraven prometnice", iz stavbe pa so prinesli tudi gasilca ponesrečenca, ki so ga hitro oskrbeli in pripravili na transport v bolnišnico.

Dan smo zaključili s prijetnim koncertom mladincev iz šotora 1 - Nejca, Danijela, Domna, Patrika in  Tilena.

Utrinki današnjega dne so na voljo v nadaljevanju.
Danes pišejo pripravnice Špela, Polona, Maja in Patricija

 

Več ...

Fizično naporen četrtek

cetrtek-uvodnaČetrtkove utrinke vam pošiljamo s krajšim zamikom, saj smo imeli do poznih večernih ur raznorazne aktivnosti. Tokrat so bili pod večjim pritiskom pripravniki, za katere so Tomaž, Jan in Matjaž pripravili pravo "intervencijo". V dopoldanskih urah so osvežili znanje in veščine, katere mora vsak gasilec poznati, popoldan pa je v taboru zapela sirena. Vajo ki je bila zastavljena pa so mladi gasilci izjemno dobro opravili, napake, ki so bile smo razčistili tekom analize, ki je sledila takoj po vaji. Pionirji in Mladinci pa so po popoldanskem kopanju, ko so prišli od Napoleonovega mostu opravili še z orientacijo.

 

Te aktivnosti so bile v vročem in soparnem popoldnevu kar naporne za mlade in mentorje. Fotografije si lahko ogledate v nadaljevanju...

 

Več ...

Vročina in obilo vodnih užitkov

Tabor Nadiža 2011Tokrat smo se prebudili v nekoliko bolj oblačen dan. A se je prav kmalu na nebu pokazalo sonce, temperature so se dvignile preko 30 °C, reka Nadiža pa je že ob 11 uri imela 22 °C. Tudi danes se mladi gasilci izobražujejo v gasilskih disciplinah in na področju preventive. Najstarejši mladi so se takoj po kosilu odpravili do "Napoleonovega mostu". Pripravniki pa so po 17 uri imeli praktično izobraževanje s področja pravilne uporabe osebne zaščitne opreme, preiskovanja in gibanja v prostoru. Po večerji pa smo zopet pripravili družabne aktivnosti kjer so se med seboj pomerili mladi gasilci ter pripravniki z mentorji. Nove dogodivščine pa jutri...

Zajete fotografije so na voljo v nadaljevanju.
Lep in sončen pozdrav iz izredno vroče Podbele.

Več ...

Vedno toplejša Nadiža

TABOR_NADIZA_2011_-_05Ob deveti uri so se zopet pričela izobraževanja. Ta čas se je ekipa mentorjev že vračala s Stola. Pionirji so strumno korakali in se učili razvrščanja. Druga skupina je spoznavala praktični del gašenja notranjih požarov in uporabo curkov. Mladinci spoznavajo skupno in osebno gasilsko opremo, ter gasilske armature. Po skupnem umivanju so sledile razne družabne igre.

 

 

 

 

Več ...

Vroč ponedeljek v Podbeli

TABOR_NADIZA_2011_-_03Vrhan koš aktivnosti, ki čakajo mladino, se počasi izpolnjujejo. Danes smo zgodaj vstali uredili šotore in se naužili znanja. Še pred kosilom smo se osvežiti v prijetni Nadiži, ki ima 21 stopinj celzija. Popoldan so pripravniki pričeli z izobraževanjem in spoznavanjem osnov gasilstva, ki jim bo v pomoč pri realnih intervencijah. Mlajši smo se spopadli s kuhanjem golaža, pomagal pa nam je Martin. Zaradi vročega dne, prosti čas večinoma preživimo v reki. Narišemo še kakšno risbico ter udarimo odbojko z mentorjem pa bo čas za spanje.

 

 

 

 

 

Več ...

Pričetek enajstega tabora Nadiža

TABOR_NADIZA_2011_-_03Tudi letos so mladi cerkljanski gasilci strumno prikorakali v taborni prostor, kjer bodo preživeli aktiven gasilski teden.Po dvigu zastave smo zagrabili vsak svojo potovalko in se razdelili po šotorih. Današnji dan je bolj nedeljsko obarvan, preživeli ga bomo družabno in veselo. Voda je še zmeraj mokra in topla kot se za Nadižo spodobi. Toliko na kratko naša
spletna stran bo imela ta teden vesel in mladosten pridih.

 

Pozdrav iz Podbele.

 

 

 

Več ...

Tabor Nadiža 2011

Dragi mladi gasilci GZ Cerkno. Letošnje taborjenje je tik pred vrati. Zato je prav da vam podamo nekaj informacji glede začetka. Odhod na tabor je v nedeljo 10.7.2011 ob 7.00 izpred gasilskega doma v Cerknem. Z avtobusom se boste pripeljali do Borjane. Ker avtobus do Podbele ne more (problem je velikost avtobusa) boste od avtobusa do kraja taborjenja odšli v spremstvu mentorjev peš zato bodite primerno obuti (športni copati). Opremo in prtljago pa vam bomo mentorji z osebnimi vozili prepeljali v tabor.

 

Več ...

Zadnji dogodki v občini

Feed URL not supported or can not load it.