Sponzorji gasilske TOMBOLE 2023

Pomaga nam:

ETA2

V jutru je odjeknila novica, da je bila ponoči kljub straži znova ukradena zastava. Po polurnem iskanju smo jo našli in lahko v miru pozajtrkovali. Sledilo je še zadnje pospravljanje šotorov in pakiranje za domov. Dopoldan je minil v kopanju, igranju odbojke in pohodu k izolskem svetilniku. Po kosilu pa še zadnji zbor s spustom zastave, zahvala našim kuharjem in nagrajevanje najbolje ocenjenih šotorov. Veseli smo, da smo oddali vse otroke zadovoljne in zdrave nazaj v roke staršev, mentorji pa smo prijetno utrujeni in zadovoljni, da je 20. Tabor gasilske mladine GZ Cerkno uspešno za nami. Se vidimo naslednje leto!

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tabora: 
- Občina Cerkno
- Osnovna šola Cerkno
- Taborniki RAJ Cerkno
- Gasilska zveza Cerkno 
- PGD Cerkno
 

V četrtkovo jutro smo se zbudili z mislijo, da bo ves dan namenjen kopanju in pripravam na gasilsko poroko.  Jutranje miganje je zahtevalo predklone in pobiranje vodnih balončkov od prejšnjega dne. Dopoldan je minil v skupnem kopanju pionirjev in mladincev, popoldanski počitek pa smo namenili  urejevanju stvari za zvečer. Popoldansko kopanje so nam zamaknili črni oblaki, ki pa so se kmalu razkadili in nam omogočili odhod na plažo. Zvečer se je odvijala prava gasilska poroka, ki je tokrat združila kar 5 parčkov, zabava pa se je nadaljevala do 11h, ko smo se odpravili še zadnjič v naše šotore in zatisnili utrujene očke.

Škržati so nas prebudili v sončno in za spoznanje hladnejše jutro. Po prebujanju s telovadbo smo še malce utrujeni sedli k zajtrku. Kmalu so stekle priprave za odhod na plažo ter zbiranje v izobraževalnih kotičkih. Izobraževanje smo pionirji zaključili s skupno vajo iz razvrščanja.

Po kosilu je seldilo praznovanje rojstnega dne dveh slavljencev, Ajde in Aljaža. Polne vedrovke  in vodni balončki so nas vse na taboru  potegnili v razigrano zabavo in  osvežitev.

Popoldan je sledilo kopanje pionirjev v Strunjanu in izobraževanje mladincev v taboru. Večer je bil zopet nekaj  posebnega, pionirji so imeli kino pod šotorom, mladinci pa so uživali v večernem kopanju in sprehodu po Portorožu.

Vrvež v taboru je sicer potihnil malce kasneje kot ponavadi in sledila je mirna noč.

Dobro jutro, dober dan!

Po mirni noči smo se zbudili v jutro brez zastave. Vsi poklapani smo opravili juranjo telovadbo, nato pa je sledilo iskanje, ki je kmalu obrodilo sadove in zajtrke je bil kmalu na mizi. Dan smo nadaljevali po ustaljenem urniku nabiranja znanja v taboru in plavanja v morju, v prostih uricah pa smo predvsem iskali senco 😊. V popoldanskem času smo izvedli za pionirje štafetno igro z vedrovko, po večernem umivanju pa je bila končno na vrsti tombola, ki je poskrbela za ravnopravšnji vnos sladkorja, risala nasmehe na obraz in nas vse ponesla v dobrovoljni spanec.

Po mirni noči smo se zbudili v jutro, ki je napovedovalo poseben dan. Jutranjemu miganju je sledil zajtrk, nato pa pospravljanje in ocenjevanje šotorov. Mladinci smo komaj čakali na kopanje v Strunjanu, pionirji pa smo v taboru utrjevali razvrščanje, spoznavanje gasilske opreme in taktike ter prvo pomoč.  Po kosilu smo staknili glave in Stanku pripravili rojstnodnevno presenečenje z vodnimi balončki. V popoldanskem času smo pionirji in mladinci  vloge zamenjali, prosti čas pa si zapolnili z raznimi igrami in risanjem. Starejši mladinci so se podali še na večerno  kopanje, mlajši pa tekmovali  v prijatelju z mentorji, tako da smo dan zaključili prijetno utrujeni in zadovoljni.

Prebudili smo se v čudovit  dan po zanimivi noči, ki je vsem nočnim pticam podarila sprehod na obalo in nazaj. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se pionirji odpravili proti morju, mladinci pa so opravili dopoldanska izobraževanja. V popoldanskih urah smo vloge zamenjali. Po večerji so nas dodobra nasmejale in utrudile zabavne štafetne igre, ki so zahtevale nekaj spretnosti in terjale kakšno odrgneno koleno. Utrujeni smo po umitih zobeh popadali v šotore in zatisnili oči z mislijo na to, kaj nas čaka v naslednjem dnevu.

Dragi vsi naši !

Sporočamo vam, da smo včeraj srečno prispeli. Po namestitvi v  naše šotore so nam  mentorji pripravili lep popoldanski program. Po dvigu naše taborniške zastave smo  se razdelili po skupinah in drug drugega bolje spoznali. Večer  jubilejnega 20. tabora smo zaključili z pravim taborniškim ognjem. Ne boste verjeli ampak v Izoli sonce sveti tudi ponoči, zato je bila naša prva noč dokaj neprespana.

Danes pa nas po jutranji telovadbi in zajtrku čaka zanimiv in pester dan. O tem pa vam več povemo jutri.

Lep sončen in razigran pozdrav iz Izole.

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.