PGD Cerkno, Goriška c. 5, 5282 Cerkno

112 info@pgd-cerkno.si

Sponzorji

 

Gasilska mladina je aktivna tudi tik pred prazniki. V začetku meseca smo na vajah izdelovali okraske, s katerimi smo okrasili družabne prostore v gasilskem domu, izdelovali smo voščilnice, ki so bile poslane starejšim gasilcem in se zabavali ob druženju.

Za marljivo delo čez vso leto 2019 pa so mladi gasilci prejeli nagradni izlet. V soboto 21.12. smo se z avtobusom odpravili iz Cerknega proti letališču Jožeta Pučnika. Tam so nam prijazni gasilci predstavili in razkazali celotno letališče. Najprej smo opravili rutinski pregled in vstopili v mednarodni prostor. Tam smo si ogledali natovarjanje in vkrcanje večjega letala, se popeljali z letališkim avtobusom, si ogledali letališko infrastrukturo, ter počakali na vzlet letala. Nato smo se odpeljali do prostorov gasilcev, kjer so nam predstavili vozila. Za zaključek pa smo si ogledali še zimsko službo na letališču. Po zaključenem ogledu letališča smo se posedli na naš avtobus in odpravili proti Ljubljani, kjer smo se razmigali v trampolin parku Woop. Po dobri uri skakanja smo se odpravili nazaj proti domu, seveda pa smo se na poti ustavili in okrepčali s picami. 

Tako smo zaključili leto 2019, vsem staršem, mladim gasilcem in vsem ostalim pa želimo lepe praznike in srečno v novem letu 2020.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProIdb2c9496edb

 

V četrtek 8.11. so potekale redne tedenske vaje mladine. Obnovili smo znanje na področju vozlov in prve pomoči. Najprej smo se preizkusili v vezlanju, novi člani so se naučili prvi vozel, nato pa smo vsi skupaj primerjali svoje znanje. Da smo se nekoliko "odpočili" od napornih vozlov, smo nato preizkusili ožviljati na lutki in pogledali oskrbo rane. Izdelali pa smo tudi pravo mumijo.

View the embedded image gallery online at:
http://pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProIde655e8e630

Gasilski tabor, Jagodje, 29.06.2019

Prebudili smo se v čudovito jutro, zastava je bila na svojem mestu, zajtrk pripravljen mi pa smo pričeli z jutranjo telovadbo. Izjema so bili samo pripravniki, katere je tokrat zbudil pozivnik, namesto telovadbe pa so odlično izpeljali vajo požara in ujete osebe. Takoj po zajtrku smo pospravili svojo šotore in jih pripravili še na zadnje ocenjevanje. Nato smo naredili še zadnjo generalko za postavitev prosto stoječih lestev, zaključili z izobraževanji in končno dočakali kosilo. V popoldanskih urah smo se odpravili na plažo, kjer smo takoj na začetku izvedli vajo postavitve prosto stoječe lestve in v zboru zapeli vse najboljše našemu predragem Stanku Močniku. Ko smo se ohladili v vodi, so se pričele priprave na pravo gasilsko poroko. Po večerji, smo postavili vse potrebno in poroka se je lahko pričela. Srečno mladoporočenci Živa, Žan, Tanja, Maks. Večer pa smo pozno zaključili s sladkimi palačinkami. MMMM Njami!

V soboto 26.10. so v prostorih PGD Cerkno potekale vaje mladih gasilcev od 15ga leta starosti dalje, ki bodo v prihodnje začeli s tečajem za pripravnika. Tema vaj je bila spoznavanje IDA in njegova uporaba. Bodoči gasilci so se najprej seznanili z pravilno uporabo dihalnega aparata, pravilnim nameščanjem, nato pa uporabo preizkusili v zadimljenem prostoru, ter tam spoznali še osnove gibanja in preiskovanja po zadimljenih prostorih. 

View the embedded image gallery online at:
http://pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProIdfc46c5a789

Gasilski tabor, Jagodje, 28.06.2019

Jutro nam razkrije neljubi dogodek, ki se je pripetil v nočnem časi in ga nihče od bodočih gasilcev, ki je ponoči na straži, ne želi doživeti. Pogled na drog, na katerem je obešena gasilska zastava, nam namreč razkrije, da so neznani nepridipravi kljub učinkoviti straži namenoma ukradli zastavo. V iskanje le-te se podamo z vso vnemo, saj si čimprej želimo okrepčilnega zajtrka, po 5 minutnem iskanju jo Anže tudi najde :).
Kot že rečeno, smo si na tekmovanju Talentov s svojim trudom vsi prislužili 2x kopanje, zato dopoldan nismo imeli izobraževanja. Pionirji smo se odpravili v Simonov zaliv, mladinci pa smo preverili, če je morska voda mogoče kaj bolj slana kot drugod. :)

Gasilski tabor, Jagodje 27.06.2019

Veseli smo, ker nas poleg budnice ob 7. uri v nov dan ponovno popelje sonce. Resda je precej močno, vendar vsa dopoldanska izobraževanja izpeljemo v senci borovcev. Še prej pa seveda jutranja telovadba in okrepčilen zajtrk, ki nam da moči za realizacijo vseh planov, ki smo si jih zadali. Glavna sestavina kosila so bili MAKARUUUNNNČKIIIII in omaka bolognese. :)
Popoldanske urice ponovno preživimo v Simonovem zalivu. Ob stopanju v morsko vodo se nam poraja vprašanje, v katerih toplicah se nahajamo. Voda je namreč res zelo topla in primerna tudi za največje zmrzljivčke.
Po večerji so punce fantom polepšale frizurce v čopko style, temu pa so sledile družabne igre tekmovalnega značaja. Utrujeno popadamo v spalne vreče, spanec si več kot zaslužimo :).

 

V soboto 31.8.2019 je V Cerknem in njegovi bližnji okolici potekala regijska gasilska orientacija v organizaciji PGD Cerkno in GZ Cerkno. Tekmovanja se je udeležilo 54 ekip iz severno-primorske regije. Na tekmovanju je naše društvo nastopilo z ekipo mladink (Neža, Tija, Eva). Dekleta so se izkazala in tako zasedle prvo mesto v kategoriji mladink, s tem pa so si zagotovile mesto na državnem tekmovanju. Čestitke dekletom in njihovim mentorjem, ter veliko sreče na državnem tekmovanju. Zahvala gre tudi vsem, ki ste priskočili na pomoč pri organizaciji in izpeljavi dogodka.

 

View the embedded image gallery online at:
http://pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProIdb20b01f8d8

Gasilski tabor, Jagodje 27.06.2019

Kakor vsak dan nas za dobro jutro pozdravi sonce in zariše nasmeh na naše otroške obraze. Jutranji višek energije porabimo z jutranjo telovadbo, kateri sledi zajtrk in dopoldansko izobraževanje. Teme iste kot prejšnji dan, le skupine zamenjamo naše predavatelje, ki nam z veseljem predajajo svoje znanje. Master chefu Gregorju na pomoč pri kuhi priskočijo tudi pripravniki in mentorji in le stežka dočakamo kosilo, saj iz kuhinje zadiši po puranu po dunajsko in pireju ter mediteranski solatki. Komentar marsikaterega bodočega gasilca:″ Moja najljubša hrana.″ :)
Popoldanski počitek prinese tudi hlajenje z vodnimi baloni ter postavitev malega bazena. Tokrat se na kopanje odpravimo v Simonov zaliv. Sončna kremca ter popoldanski sladoled sta obvezna spremljevalca na plaži.
Po vrnitvi iz plaže lačne želodčke napolnimo s hamburgerjem na taborniški način.
Čudovit dan zaključimo s talenti, ker pa se vsi potrudimo in v svoj nastop vložimo vse, kar znamo in še več, pa nas strokovna komisija nagradi z novico, da bo petkov dan namenjen celodnevnemu kopanju, uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. :)

Podkategorije

Zadnji dogodki v občini

Tehnična in druga pomoč 21. 04. 2021 10:40

Ob 10.40 so gasilci PGD Cerkno s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja na Platiševi ulici v Cerknem, v katerem je bila onemogla oseba. Nudili so tudi pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila.


base-logo
Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.